Sanne Meijer Onderweg lanceert eerste fietsroute

BARNFLAIR - Blogger Sanne Meijer lanceert haar eerste fietsrouteboekje, getiteld Met Sanne Meijer Onderweg: Verhalen over Veen en Verdediging.

Deze unieke fietsroute is een avontuurlijke ontdekkingstocht door het Gronings-Duitse grensgebied.

Grenzen, moeras en verdedigingswerken. Deze drie elementen zijn nauw met elkaar verbonden en kenmerken samen de geschiedenis van Westerwolde en het Emsland.

Sanne’s fietsroute verbindt zestien prachtige plekken die verhalen vertellen over het verrassende verleden van dit grensgebied. Daarnaast bevat de route nog twee ‘extraatjes’: bijzondere plekken waarvoor de fietser even op avontuur moet. Hoewel de route ook langs enkele toeristische toppers voert, staan de minder bekende bezienswaardigheden centraal. Deze plekken zijn de stille getuigen van de rijke historie van grenzen, moeras en verdedigingswerken in Westerwolde en het Emsland. De route is 55 kilometer lang, maar eventueel ook in twee kortere etappes te fietsen. Aan Nederlandse zijde volgt de route gedeeltelijk het fietsknooppuntennetwerk.

Het fietsrouteboekje telt 40 pagina’s met kleurrijke foto’s en interessante verhalen. Het boekje is zowel gedrukt als digitaal te bestellen via http://www.sannemeijeronderweg.nl/fietsroutes/

Een gedrukt boekje kost 4,95 euro, exclusief verzendkosten. Een digitaal boekje kost 3,95 euro en is eventueel uit te breiden met een KML- of GPS-bestand van de route.