Toneelvereniging Tangervolk speelt Vogeltjes in dorpshuis Oes Hoes

JIPSINGBOERTANGE - De toneelvereniging Tangervolk brengt zaterdag 2 en 16 februari en zaterdag 30 maart het hilarische toneelstuk 'Vogeltjes' van M. de Bildt op de planken van dorpshuis Ons Hoes in Jipsingboertange.

Tinus de ongehuwde melkersknecht op ‘Dijkzichtstate’ zit in zak en as. Hij moet vader worden. Dat komt Iebeltje hem vertellen, een meisje waar hij eens mee op stap is geweest. En hoe hij het ook wendt of keert: trouwen zal hij met haar. Haar zeer luidruchtige vader weet van geen wijken!

Ook boer Keimpe, de baas van Tinus, zit in de nesten. Hij wordt in de tang genomen door een paar grieten met wie hij onlangs is wezen stappen in Amsterdam en aan wie hij trouwbeloften schijnt te hebben gedaan. En die meiden zijn niet van het erf af te slaan, omdat hun vader dat leuke huisje naast de boerderij heeft gekocht. Doffe ellende!

Baas en knecht wringen zich in allerlei bochten en verwisselen zelfs van naam om uit de klauwen van de vrouwen te blijven. Tinus krijgt het zo benauwd dat hij uiteindelijk in de armen van huishoudster Vogeltje vlucht, die hij eigenlijk alleen maar een kwetterende spreeuw vindt die op het dak thuishoort. Achteraf blijkt Tinus erin te zijn getrapt. Dat vaderschap was maar list en bedrog door Vogeltje in scene gezet om Tinus uiteindelijk definitief in haar netten te krijgen.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Een kaartje kost vijf euro. U wilt een ticket reserveren? Neem dan contact op met Bert de Roo: 0599-764343.