Negentien kandidaten in de race om titel ‘Knoalster van het Jaar’

STADSKANAAL - Negentien inwoners van de gemeente Stadskanaal zijn in de race om Knoalster van het jaar te worden. Acht vrouwen en elf mannen.

door Paul Abrahams

dinsdag 4 december - vergaderen de juryleden in het Streekhistorisch Centrum. Uiteindelijk gaan vijf inwoners ‘die een puike prestatie hebben geleverd of die Stadskanaal op de kaart hebben gezet’ naar de finale.

Wie neemt het stokje over van Wim Elzen? De naam wordt bekend gemaakt op woensdagavond 9 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal in Theater Geert Teis. De prijs - wederom aangeboden door Juwelier Luitjens uit Musselkanaal - wordt uitgereikt door waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal.

De opzet van de verkiezing - een initiatief van de redacteur van de Kanaalstreek - wordt niet gewijzigd. Het publiek kan stemmen op één van de kandidaten. Ook de juryleden hebben stemrecht. De verhouding publieksjury en vakjury is 50/50 procent.

De samenstelling van de jury is vrijwel niet veranderd. Theo Euverman blijft voorzitter, de andere juryleden zijn Ingrid Sterenborg, Renate Paans, Helen Kämink, Joop Grachten, Paul Abrahams, Marcel Leegte, Fenneke Mensinga, Jasper Stuut en Hans Banus. Een nieuw gezicht is Boelo Lutgert.

Notaris Bep Bergman van Dijkstra Jansen Bergman notarissen en juridisch adviseurs in Stadskanaal heeft wederom toegezegd ‘om een oogje in het zeil te houden’.