Geldautomaten Vlagtwedde en Ter Apel zijn verplaatst

TER APEL/VLAGTWEDDE - In de zomerperiode verruilde Rabobank haar bankgebouw in Ter Apel voor een ruimte in de Hesse Bibliotheek. In Vlagtwedde is het kantoor gesloten.

De beide bankkantoren gingen in de verkoop. Voor Rabobank aanleiding om in overleg met de gemeente op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor de automaten. De nieuwe locaties zijn vooraf afgestemd met belangenverenigingen.

De geldautomaat en de sealbagautomaat in Vlagtwedde zijn verplaatst naar de Dr. P. Rinsemastraat, naast de bibliotheek. Vanaf donderdag 6 december zijn deze automaten gebruiken. In Ter Apel zijn de geldautomaat en sealbagautomaat op het Marktplein geplaatst, op de hoek van de Marktstraat en St. Luciastraat. Deze automaten zijn inmiddels weer in gebruik.

De automaten komen in een speciale pinbox. Hiermee wordt voldaan aan de nieuwe veiligheidseisen voor pinautomaten. De Rabobank loopt hiermee vooruit op het nieuwe gezamenlijke systeem van geldautomaten. Samen met ING en ABN Amro starten ze in 2019 met de nieuwe organisatie Geldmaat.

Het gebruik van geldautomaten neemt af. Om contant geld voor iedereen beschikbaar te houden, werken de drie banken samen met Geldmaat aan een efficiënter, bank onafhankelijk netwerk van automaten. In 2019 en 2020 maken de geldautomaten langzaam maar zeker plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. De automaten krijgen dan een gele kleur en uitstraling. Het gebruiksgemak blijft hetzelfde.