EUT, Inge van Calkar en 45ACIDBABIES eerste namen Pagefestival 2019

STADSKANAAL - EUT is één van de twee headliners op het Pagefestival 2019. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

Voor het gratis toegankelijke festival in Stadskanaal op 22 en 23 juni 2019 zijn ook Inge van Calkar en 45ACIDBABIES vastgelegd. Het Pagefestival is twee dagen lang genieten van muziek, theater, poëzie, kunst en food.

Het cultuurfestival voor jong en oud biedt al sinds 1988 een mix aan muzikale stijlen, onder meer indie, pop, rock, punk, singer-songwriter en elektro. Ook is er een goed gevuld programma met theater, poëzie en beeldende kunst. Op het Pagefestival - voorheen Pagepop - komt jong talent tot bloei en lopen vele oude bekenden elkaar tegen het lijf, bij optredens of een van de vele bars en foodtrucks.

EUT is zo’n bandje waarvan we over een jaar of tien wel eens zouden kunnen zeggen: ‘weet je nog wel dat die ooit op het Pagefestival stonden?’ Of, zoals dagblad Trouw schreef: ‘Nederland is nu al te klein voor de speelse postpop van EUT’. Dit jeugdige vijfkoppige gezelschap is een van de grootste talenten van Nederland. Deze zeer veelbelovende indie- en elektropopband maakte dit jaar tijdens onder meer de Popronde en Noorderslag een verpletterende indruk. De mix van stijlen in popsongs met pakketje refreintjes waarin ook allerlei onverwachte dingen gebeuren, zoals vocale effecten, synths en rare solo’s is een beetje vreemd maar wel ongelofelijk lekker.

Singer-songwriter Inge van Calkar gaf haar muzikale koers en sound een artistieke impuls. Minder ingetogen, meer grote gebaren en muzikale eigenheid. Met het album Reset won ze het hart van radio diskjockey's Rob Stenders en Annnemiek Schollaardt.

45ACIDBABIES is vuig, hard en ruig. De rauwe, energieke garage-electropunk van deze Utrechtse jonge honden laat Stadskanaal trillen op zijn grondvesten. Beïnvloed door onder meer Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills speelde dit kwartet al in de voorprogramma's van onder meer John Coffey en My Baby. Een naam om te onthouden.

Kijk voor meer informatie op www.pagefestival.nl