InSight kerst in het Pagecentrum in Stadskanaal

STADSKANAAL - Op zaterdag 15 december wordt in de sporthal van het Pagecentrum in Stadskanaal InSight kerst gehouden. Het thema is 'Peace has come'.

door Paul Abrahams

Het evenement wordt voor de vierde keer georganiseerd door de jongerenbeweging InSight. Een groep jongeren met een grote passie voor God en met het verlangen om het evangelie op een toegankelijke en moderne manier te verspreiden onder de doelgroep. Verspreid over het jaar vinden verschillende christelijke bijeenkomsten plaats voor jongeren in de Kanaalstreek.

"De eerste twee jaar hebben we InSight kerst gehouden in sportcentrum Bruinsma", vertelt woordvoerder Pim Scheper uit Stadskanaal. "Op die locatie zijn we langzaam maar zeker uit het jasje gegroeid. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere accommodatie met meer ruimte. Het verplaatsen naar het Pagecentrum heeft ons geen windeieren gelegd. Vorig jaar zijn alle 1000 beschikbare toegangskaarten aan de man gebracht en de voorverkoop voor de komende editie loopt ook prima. Zeventig procent van de 1000 tickets is inmiddels verkocht."

Een groot aantal vrijwilligers is in touw om het evenement in goede banen te leiden. "Er moet veel gebeuren", weet Pim. "In de sporthal wordt tapijt gelegd en donderdagavond 13 december kunnen we beginnen met het uitladen van de verschillende materialen. Vrijdag staat in het teken van het opbouwen van het podium, het plaatsen van de 1000 stoelen, het testen van het geluid en de belichting en de generale repetitie."

Tijdens 'Peace has come' wordt met behulp van live muziek en prachtige beelden het kerstverhaal verteld. "Het projectkoor dat wordt begeleid door de InSide band is uitgebreid van 16 naar 40 personen", vervolgt Pim. "Via sociale media hebben we een oproep geplaatst, waarna auditie is gehouden. Het publiek kan luisteren naar bekende kerstnummers in een nieuw jasje."

Het evenement begint om 20.00 uur. Spreker is Giovanni Veldhuis. Een toegangskaartje kost vijf euro in de voorverkoop, aan de zaal moet - indien nog voorradig - 7,50 euro worden betaald. Tickets zijn te reserveren via de website www.insightworship.nl

's Middags wordt het ook druk in het Pagecentrum. Dan vindt namelijk van 14.30 tot 15.45 uur een zogeheten kids praise plaats. Een bijeenkomst met samenzang, dansen, toneel en poppenkast voor leerlingen van de basisscholen. Het thema is 'Hoera een jongen'. Een kaartje kost 2,50 euro. Tickets zijn desgewenst te koop in de evangelische boekwinkel aan de Hoofdstraat 76 in Stadskanaal.

Vrijkaarten

Lezers van deze krant maken kans om een setje vrijkaarten voor twee personen te winnen voor InSight kerst in het Pagecentrum. Stuur voor uiterlijk vrijdagavond 30 november een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Winnaars krijgen vrijdagavond via de mail bericht.