70 jaar De Harmonie: jubileumconcert in De Hunsowhal

TWEEDE EXLOERMOND - In een afgeladen Hunsowhal in Tweede Exloërmond heeft muziekvereniging De Harmonie haar zeventigste verjaardag gevierd.

Onder leiding van dirigent Frank Ritsema werd een gevarieerd programma ten gehore gebracht door een reünie concert met leden en oud-leden.

Een jubileumjaar is vaak een jaar waarin een erelidmaatschap toegekend wordt. Begin dit jaar viel Frits Niemeijer deze eer te beurt. Helaas kon hij daar niet lang van genieten. Ter nagedachtenis aan Frits speelde het orkest een bewerking door Frank Ritsema van het stuk 'Canzona Per Sempre'. Een emotioneel kippenvel moment.

Geert Kuipers, tenorsaxofonist en al 67 jaar officieel muzikant, waarvan de laatste 44 jaar bij de Harmonie werd tijdens het concert benoemd tot erelid van De Harmonie. Geert is intussen 85 jaar en nog elke week als het kan aanwezig op de repetitieavond. Hij was bestuurslid, penningmeester en ook vaste begeleider van Jong Harmonie tijdens de jaarlijkse optredens in Slagharen. Dat leverde hem al de eretitel 'opa Kuipers' op. Een titel die hij met veel plezier heeft gedragen.

Geert heeft nu aangegeven te gaan stoppen. Het is mooi geweest. De leden vonden dat een perfect moment voor het erelidmaatschap.