Aanmelden kandidaten Knoalster van het jaar kan tot en met met zondag 2 december

STADSKANAAL - De voorbereiding voor de derde editie van de verkiezing van de 'Knoalster van het jaar' is van start gegaan.

door Paul Abrahams

Wie neemt het stokje over van Wim Elzen? De naam wordt bekend gemaakt op woensdagavond 9 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal in Theater Geert Teis. De prijs - wederom aangeboden door Juwelier Luitjens uit Musselkanaal - wordt uitgereikt door waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal.

De opzet van de verkiezing - een initiatief van de redacteur van de Kanaalstreek - wordt niet gewijzigd. Lezers van de leukste krant in de regio krijgen tot en met zondag 2 december de gelegenheid om kandidaten aan te melden die 'een puike prestatie hebben geleverd of die Stadskanaal op de kaart hebben gezet'.

Maximaal vijf kandidaten worden in december tijdens een bijeenkomst in het Streekhistorisch Centrum door de jury genomineerd. Daarna kan het publiek stemmen op één van de kandidaten. Ook de juryleden hebben stemrecht. De verhouding publieksjury en vakjury is 50/50 procent.

De samenstelling van de jury is vrijwel niet veranderd. Theo Euverman blijft voorzitter, de andere juryleden zijn Ingrid Sterenborg, Renate Paans, Helen Kämink, Joop Grachten, Paul Abrahams, Marcel Leegte, Fenneke Mensinga, Jasper Stuut en Hans Banus. Een nieuw gezicht is Boelo Lutgert.

Notaris Bep Bergman van Dijkstra Jansen Bergman notarissen en juridisch adviseurs in Stadskanaal heeft wederom toegezegd ‘om een oogje in het zeil te houden’.

Inmiddels staan verschtillende inwoners van de gemeente Stadskanaal op de lijst. Aanmelden kan nog een paar dagen. Kijk eens goed om u heen! Hou de krant in de gaten. Overleg met familieleden, vrienden of collega's.

U wilt aanvullende informatie? U wilt een inwoner van de gemeente Stadskanaal aanmelden? Bel redacteur Paul Abrahams (06-25147406) of stuur een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl Doen hoor!