Nominatie voor Hagenhofschool in Stadskanaal

STADSKANAAL - In de categorie ‘basisonderwijs’ is obs Hagenhofschool in Stadskanaal één van de drie genomineerde scholen voor de Onderwijsprijs Provincie Groningen 2017-2019, de voorronde van de Nationale Onderwijsprijs.

De Nationale Onderwijsprijs is een tweejaarlijkse wedstrijd en is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. Om bijzondere projecten in de schijnwerpers te zetten en daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt.

Bijzonder is de inzending van obs Hagenhofschool, namens alle partijen die gebruik maken van de Acaciahof, zeker te noemen: het onlangs door wethouder Johan Hamster geopende prachtig, multifunctioneel, gasloos en zelfvoorzienend gebouw ‘Acaciahof’ waarin de obs Hagenhofschool gevestigd is. Dit multifunctionele gebouw waar samengewerkt kan worden, waar kinderen vanaf 2,5 jaar onderwijs kunnen genieten en BSO mogelijk is, is het resultaat van een mooie en succesvolle samenwerking tussen de gemeente Stadskanaal, Scholengroep Perspectief, Stichting Peuterwerk en Scholengroep OPRON (het bestuur waaronder obs Hagenhofschool valt).

Op 20 november vindt de uitreiking van de Onderwijsprijs Provincie Groningen 2017-2019 plaats in het provinciehuis te Groningen. De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeld en een nominatie voor de landelijke finale van de Onderwijsprijs op 27 maart 2019 in Leiden.