Voorbereiding verkiezing Knoalster van het jaar is begonnen

STADSKANAAL - Wegens succes geprolongeerd. De voorbereiding voor de derde editie van de verkiezing van de 'Knoalster van het jaar' is van start gegaan.

door Paul Abrahams

Wie neemt het stokje over van Wim Elzen? De naam wordt bekend gemaakt op woensdagavond 9 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal in Theater Geert Teis. De prijs - wederom aangeboden door Juwelier Luitjens uit Musselkanaal - wordt uitgereikt door waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal.

De opzet van de verkiezing - een initiatief van de redacteur van de Kanaalstreek - wordt niet gewijzigd. Lezers van de leukste krant in de regio krijgen in de komende weken de gelegenheid om kandidaten aan te melden die 'een puike prestatie hebben geleverd of die Stadskanaal op de kaart hebben gezet'. Maximaal vijf kandidaten worden in december tijdens een bijeenkomst in het Streekhistorisch Centrum door de jury genomineerd. Daarna kan het publiek stemmen op één van de kandidaten. Ook de juryleden hebben stemrecht. De verhouding publieksjury en vakjury is 50/50 procent.

De samenstelling van de jury is vrijwel niet veranderd. Theo Euverman blijft voorzitter, de andere juryleden zijn Ingrid Sterenborg, Renate Paans, Helen Kämink, Joop Grachten, Paul Abrahams, Marcel Leegte, Fenneke Mensinga, Jasper Stuut en Hans Banus. Een nieuw gezicht is Boelo Lutgert. Notaris Bep Bergman van Dijkstra Jansen Bergman notarissen en juridisch adviseurs in Stadskanaal heeft wederom toegezegd ‘om een oogje in het zeil te houden’.

Het is weliswaar nog maar half november, maar toch kunnen kandidaten al worden aangemeld voor de verkiezing Knoalster van het jaar 2018. Kijk eens goed om u heen! Hou de krant in de gaten. Overleg eens met familieleden, vrienden of collega's. Vorig jaar stonden zo'n dertig namen op de lijst.

U wilt aanvullende informatie? U wilt een inwoner van de gemeente Stadskanaal aanmelden? Bel redacteur Paul Abrahams (06-25147406) of stuur een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl Doen hoor!