Reünie Ubbo Emmius praktijkonderwijs in Stadskanaal

STADSKANAAL - "Vlak voor de zomervakantie werd ik benaderd door twee oud leerlingen van het praktijkonderwijs: Denny Kram en Kevin Wijtsema. Ze hadden het plan opgevat om een reünie te organiseren voor oud leerlingen van het praktijkonderwijs."

Dat zegt Chris Zaal. Hij is directeur Ubbo Praktijkonderwijs in Stadskanaal.

"Hun enthousiasme was zo aanstekelijk dat daar geen ‘nee’ tegen bestand was. Samen met de docenten die de leerlingen uit hun tijd nog kenden en die nu nog aan de school zijn verbonden werd een passend programma gesmeed."

De mensen zijn onder het genot van koffie met appeltaart, gemaakt door de leerlingen die nu op het praktijkonderwijs zitten. Het welkomstwoord werd gesproken door voormalig directeur Menduapessy.

Hij bleek het spreken niet verleerd te zijn en vertelde een aantal leuke anekdotes. De docenten hebben de reüniegangers een rondleiding gegeven en er was een quiz met leuke vragen als: ‘wie gaf er les aan….’ Tot slot zijn onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen opgehaald en op het schoolplein is een groepsfoto gemaakt.

"Een erg geslaagde middag”, blikt Chris Zaal terug. "Zo zie je maar weer waar het initiatief van twee enthousiaste mensen tot kan leiden."