Pixi ontwaakt bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen

DROUWEN - In de bossen bij Buitencentrum Boomkroonpad is de Pixi ontwaakt.

Het kunstwerk van het kunstenaarscollectief WERC uit Groningen is tot en met eind december twee avonden in de week toegankelijk voor het publiek.

Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt de Pixi. In het duister van de Drentse bossen maken ze contact met hun soortgenoten, en met de toeschouwer. Met kleine lichtpulsjes wijzen ze de weg.

De Pixi is een ervaring waar kunst, techniek en natuur samenkomen. Boswachter Martijn Harms: “De Pixi is een prachtig voorbeeld dat kunst, techniek en natuur goed samen gaan. Je loopt de route in kleine groepjes in het duister en in stilte. Een speciale lantaarn en de Pixies leiden de weg.”

Het kunstwerk is geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur; de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes. Hoe meer organismen aan de groep worden toegevoegd, hoe complexer de communicatie en samenwerking is. Daardoor is elk bezoek aan de Pixi een unieke ervaring.

De Pixi wandeling vindt plaats op woensdagen en zaterdagen. De start is tussen 18.15 en 20.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 90 minuten. De kosten zijn 14,50 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, inclusief ontvangst met koffie en thee.

Bezoekers kunnen een ticket vooraf online boeken via www.staatsbosbeheer.nl/pixi