Gemeente Westerwolde huldigt broers Schreve uit Barnflair

BARNFLAIR - Zoals eerder gemeld is het wereldkampioenschap K1 en Muay Thai in Carrara in Italië uitermate succesvol verlopen voor de familie Schreve uit Barnflair.

door Paul Abrahams

De zevenjarige Jayson sleepte de wereldtitel in de wacht in de categorie 6 en 7 jaar onder 26 kilogram. De elfjarige Jayden mocht vier medailles in ontvangst nemen in de categorie 11 en 12 jaar onder 36 kilogram. Hij legde beslag op de wereldtitel en ging bovendien met twee zilveren medailles en een bronzen medaille naar huis.

Ook de 13-jarige Jimmy kan terugkijken op een meer dan geslaagd wereldkampioenschap. Hij kreeg in de categorie 12 en 13 jaar onder 45 kilogram namelijk drie keer de zilveren medaille uitgereikt.

De drie broers zijn vanmorgen in de gymnastiekzaal van de H. Gerardusschool in hun woonplaats gehuldigd door sportwethouder Bart Huizing van de gemeente Westerwolde.

"Jullie hebben alle drie een fantastische prestatie geleverd", benadrukt Huizing. "Ik ben dan ook heel graag aanwezig om jullie de meer dan verdiende aandacht te geven. Ik voel me vereerd om een cadeau aan te mogen bieden als waardering voor al die medailles die jullie hebben gewonnen. Ik hoop dat ik hier volgend jaar weer mag staan."

Huizing stak tijdens zijn toespraak ook de loftrompet over de ouders van de drie broers. "Jullie succes is mede te danken aan de geweldige ondersteuning van vader en moeder. Zo worden jullie bijvoorbeeld elke vrijdagmiddag naar de training in Rotterdam gebracht. Alleen red je het niet."