Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal zoekt oude foto's uit de privécollectie

STADSKANAAL - Op zondagmiddag 11 november is het Sint Maarten, de naamdag van de heilige die zijn mantel deelde met een arme man en waarop we snoep uitdelen aan kinderen die met een lampion aan de deur komen.

Het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal vraagt om deze middag oude foto’s te komen delen: duik in uw privécollectie en kijk of er foto’s bij zitten die een beeld geven van Zuidoost-Groningen of de Drentse monden, het verzamelgebied van het SHC.

"Foto’s van straatbeelden, schoolfoto’s, huizen, winkels en bedrijven, vervoermiddelen, het verenigingsleven maar ook portretten worden allemaal door het SHC verzameld", vertelt directeur Helen Kämink. "Het maakt niet uit hoe oud ze zijn. De collectie van het Streekhistorisch Centrum bevat inmiddels zo’n 30.000 foto’s. Een deel daarvan is inmiddels online beschikbaar via de Beeldbank Groningen. Vrijwilligers van het SHC zijn wekelijks bezig met het beschrijven en digitaliseren van die collectie."

"Mensen die hun foto’s met het SHC willen delen, hoeven die niet af te staan", benadrukt Helen. "De foto’s worden ter plekke gescand en indien gewenst krijgt men het origineel weer mee naar huis. Vrijwilligers noteren zoveel mogelijk gegevens van de gedeelde foto om de beschrijving zo compleet mogelijk te maken."

U wilt meer informatie? Bel 0599-612649 of stuur een mail naar info@streekhistorischcentrum.nl