Het regent medailles in Carrara voor de familie Schreve uit Barnflair

BARNFLAIR - Het wereldkampioenschap K1 en Muay Thai in Carrara in Italië is uitermate succesvol verlopen voor de familie Schreve uit Barnflair.

door Paul Abrahams

De zevenjarige Jayson sleepte de wereldtitel in de wacht in de categorie 6 en 7 jaar onder 26 kilogram. Hij zou aanvankelijk niet meedoen aan het mondiale toernooi, maar kreeg op het allerlaatste moment de mogelijkheid om alsnog in de ring te stappen.

De elfjarige Jayden mocht zelfs vier medailles in ontvangst nemen in de categorie 11 en 12 jaar onder 36 kilogram. Hij legde beslag op de wereldtitel en ging bovendien met twee zilveren medailles en een bronzen medaille naar huis.

Ook de 13-jarige Jimmy kan terugkijken op een meer dan geslaagd wereldkampioenschap. Hij kreeg in de categorie 12 en 13 jaar onder 45 kilogram namelijk drie keer de zilveren medaille uitgereikt.

Al met al een puike prestatie voor de drie broers die deze week in hun woonplaats officieel worden gehuldigd. Jayson en Jayden zijn leerling van de H. Gerardusschool en Jimmy gaat naar het RSG Ter Apel.