Korfballers uit Argentinië hebben zich gemeld in Stadskanaal

STADSKANAAL - Het eerste team dat meedoet aan de achttiende editie van het internationale Bionic Technology zaalkorfbaltoernooi is gearriveerd in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

Het spits is zoals vorige week gemeld afgebeten door La Plata uit Argentinië. Morgen wordt de nationale ploeg van Marokko verwacht.

Het sportevenement wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met zondag 11 november in sporthal De Spont in Stadskanaal.

Tien teams doen dit jaar mee aan het toernooi. Dat zijn de nationale teams van Japan, Marokko, Zweden en Griekenland. Daarnaast komen de clubteams Vacarisses (Catalonië), La Plata (Argentinië), TuS Wessseling (Duitsland), Tornadoes (Engeland), V.S.D. Dunakeszi (Hongarije) en KV Stadskanaal'74 (Nederland) in actie.

"We hebben teams uit maar liefst vier werelddelen en zowel Marokko als de teams uit Catalonië en Hongarije debuteren in Stadskanaal", vertelt Atte van Haastrecht. "Voor de eerste keer kunnen we een team uit Afrika verwelkomen en Japan heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap dat in augustus 2019 in Durban in Zuid-Afrika wordt gehouden. Wat wil je nog meer? Hartstikke mooi!"

De teams worden verdeeld over twee poules. De eerste wedstrijd in sporthal De Spont begint vrijdagavond 9 november om zes uur. Het spits wordt afgebeten door Stadskanaal '74 en Marokko. Het programma wordt zaterdag 10 november tot laat in de avond voortgezet. De finale is uiteindelijk om half tien. Lukt het Tornadoes uit Groot-Brittannië om de titel te verdedigen?

Op zondag 11 november vinden onder (veel) meer de interlands tussen Griekenland en Japan en Zweden tegen Marokko plaats.