Wie weet waar Iedie is gebleven? Rosa en Johann missen de kater elk moment van de dag

STADSKANAAL - Waar is Iedie gebleven? De gechipte en gecastreerde grijs/witte kater van Johann en Rosa Norda uit de Parkwijk in Stadskanaal is sinds 10 augustus verdwenen.

door Paul Abrahams

"We missen hem elk moment van de dag. De onzekerheid, die knaagt aan ons", vertelt Rosa. "Dat maakt ons heel erg verdrietig."

Sinds de bijna twee jaar oude Iedie plotseling van de aardbodem is verdwenen, zijn verschillende acties gehouden om het dier weer terug te vinden. "We hebben onder (veel) meer flyers uitgedeeld en we hebben een oproep op Facebook geplaatst. We hebben zelfs een beloning uitgeloofd. Natuurlijk hebben we intensief gezocht in de nabije omgeving van de woning en na meldingen van inwoners hebben we onze speurtocht ook voortgezet in andere wijken. Ook hebben we een kijkje genomen in schuren die tijdens de vakantieperiode waren afgesloten. Tot dusverre zonder resultaat."

Is Iedie per ongeluk in een caravan van een buurtbewoner geklommen en onderweg richting Frankrijk uit de sleurhut gesprongen? Wordt de kater tegen zijn wil vastgehouden ergens in de buurt van de woning van Rosa en Johann? Is hij aangereden en heeft iemand het dier vervolgens in het kanaal gedumpt in plaats van een melding te plaatsen bij de dierenambulance? Zeg het maar.

"Diep in mijn hart denk ik dat Iedie dood is", vervolgt Rosa. "Maar nogmaals: het kan best zo zijn dat hij nog leeft en ergens in de regio rondloopt. Elke dag denken we voortdurend aan Iedie. Zolang we niet weten wat er is gebeurd, kunnen we niet definitief afscheid nemen, kunnen we het niet afsluiten."

Over Iedie

Iedie heeft drie witte poten en de rechter voorpoot is half wit. Verder heeft de kater een witte snuit met roze neus en een witte streep tussen de ogen.

U heeft meer informatie? Bel dan 06-28800945 of stuur een mail naar jhnorda@online.nl