Woonwinkel Vinqz: een kroonjuweel in Stadskanaal

STADSKANAAL - Van een betonnen bak tot een werkelijk schitterende woonwinkel. Afgelopen zaterdag zijn de twee voordeuren van Vinqz open gegaan voor het publiek.

door Paul Abrahams

De winkel van ICT ondernemer Tjipke Paas en interieur- en meubelondernemer John Vinke is gehuisvest aan de Hoofdstraat 16 en 17 in Stadskanaal. "Het pand met een oppervlakte van een slordige 900 vierkante meter stond twaalf jaar leeg", weet Tjipke Paas. "Op 1 september hebben we het huurcontract getekend en daarna zijn we hard aan het werk gegaan. Wat is er veel gebeurd in tien weken tijd. Van het ontwerpen van een logo tot het inrichten van een flink aantal huiskamers. En nog veel meer. Een dag na de ondertekening waren de eerste wanden al geplaatst."

De vele inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Vinqz mag zeker een kroonjuweel worden genoemd. Het ziet er allemaal prachtig uit. "We hebben veel complimenten gekregen", blikt John Vinke terug. "Bezoekers zijn aangenaam verrast als ze de winkel binnenlopen. Niet alleen de collectie vinden ze geweldig, maar ook de sfeer die is gecreëerd. De showroom is 600 vierkante meter groot en daarnaast beschikken we over een magazijn van 300 vierkante meter. We zitten niet stil, want eind november gaan we ook van start met de webshop. We gaan leveren vanuit een pand op het bedrijventerrein De Drentse Poort in Nieuw-Buinen."

Vinqz is een woonwinkel die zich richt op interieurs met karakter voor huis en bedrijf. "Volgens mij zijn we het enige bedrijf in de regio die de missie op de voorgevel heeft vermeld", glundert Tjipke. "We creëren samen eigentijdse interieurs, waarin mensen zich op hun gemak, geïnspireerd en zichzelf voelen. We luisteren en matchen uw identiteit met uw interieur."

De woonwinkel Vinqz is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. In de showroom is een speciale ruimte ingericht waar klanten hun wensen kenbaar kunnen maken aan de medewerkers, waarna schetsen tot in detail worden uitgewerkt. Kinderen hoeven zich niet te vervelen, want zij kunnen een spelletje tafelvoetbal spelen.