Spooktocht Night of Terror in Nieuw-Buinen vroegtijdig beëindigd

NIEUW-BUINEN - Het organisatiecomité van de derde editie van de Night of Terror in Nieuw-Buinen heeft moeten besluiten om de spooktocht in het bos zaterdagavond vroegtijdig te beëindigen.

De reden? De ruim 150 deelnemers zijn door een groep met messen gewapende jongemannen bedreigd en ook werd decoratie vernield.

"We hebben de politie gewaarschuwd", vertelt een woordvoerder het comité. "We zijn meteen begonnen met het evacueren van de deelnemers en de figuranten. We hebben iedereen verzameld en teruggebracht naar dorpshuis Nieuw-Buinen. We zijn met een relatief grote club mensen ruim anderhalf uur na de ontruiming nog bezig geweest om apparatuur en andere waardevolle spullen uit het bos te halen, maar we hebben in die tijd helaas geen politie gezien."

"De teleurstelling is groot", vervolgt de woordvoerder. "Dit is een zwarte rand om een tot dan succesvol verlopen evenement om deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. In totaal hebben zo'n 100 mensen hard gewerkt om de spooktocht in goede banen te leiden. Van grimeurs en technici tot figuranten. Triest dat een aantal rotte appels het plezier kunnen bederven. Een aantal namen is bekend en we gaan zeker aangifte doen."

Ondanks het vroegtijdig afblazen van de derde editie van de Night of Terror gooit het comité niet de handhoek in de ring. "Zeker niet. De volgende editie is 26 oktober 2019."