Wethouder Henk Heijerman opent wandelpad door het golfpark de Semslanden

GASSELTE - Vrijdag 26 oktober verricht wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze de officiële opening van een wandelpad door golfpark de Semslanden bij Gasselte.

Het pad is onderdeel van de Hamerlanden-route. Voor de club is het echter vooral een symbool van succesvol milieubeleid.

Het golfpark heeft officieel de status van 'landgoed' gekregen. De club beschouwt dit als een erkenning van de rijke natuur en van de bijzondere flora en fauna.

Daarnaast heeft de Semslanden het GEO-certificaat in de wacht gesleept. GEO staat voor de 'Golf Environment Organisation', die golfbanen langs de milieu-meetlat legt. Voor het certificaat wordt het hele milieubeleid onder de loep gelegd. De golfbaan heeft gifstoffen nagenoeg uitgebannen. Het gebruik van meststoffen is sterk teruggebracht en het energieverbruik is geminimaliseerd. Kortom, de club werkt milieubewust.

De officiële handeling vindt plaats om 16.00 uur. Heijerman plant een fruitboom die in de Drentse flora thuis hoort. De voorzitter van de club en de secretaris van de Hamerlanden planten daarna ook een boom.