Toneelgroep Emmer-Compascuum speelt ’n Schat van ’n brombeere

EMMER-COMPASCUUM - De agenda van de toneelgroep Emmercompas is weer aardig gevuld.

Niet alleen in Emmer-Compascuum, maar ook in onder meer Muntendam en Klazienaveen staan uitvoeringen op het programma. De groep treedt dit seizoen eveneens twee keer op in de thuisbasis, het gebouw van buurtvereniging De Viersprong.

Ook dit jaar heeft de groep onder leiding van voorzitter Ben Muller gekozen voor een blijspel van de hand van Ben ten Velde.

De oud-journalist van het Dagblad van het Noorden bewerkte een stuk van de Duitser Bern Gombold, dat zich afspeelt op een camping. De titel van het blijspel is ’n Schat van ’n brombeere.

In het hilarische stuk onder regie van Eddie Veen en Klaas Siersema heeft de kredietcrisis zo zijn gevolgen. Het bejaarde en bedaarde echtpaar Gijs en Truus van Zanten krijgt nieuwe buren op de camping. Zoonlief Jeroen wil eindelijk wel eens wat geld zien van zijn ouders, die goed bij kas zitten, want hij zit zo als gewoonlijk op zwart zaad.

En dan verschijnen er ook nog nieuwe gasten op de camping. Het eenvoudige echtpaar Jans en Gerda komt kamperen. Vooral Jannes blijkt een ongelikte beer. Zijn schoonmoeder Miep, die ook mee op vakantie is, moet niks van Jannes hebben. Het leidt tot tal van verwikkelingen, waarbij Jannes vaak het ongewenste middelpunt is. Hij heeft voortdurend ruzie met de alleenstaande moeder Maaike, die hem maar een brombeer vindt en probeert hem manieren bij te brengen.

Het stuk is in De Viersprong aan Het Westerdiep oz 96 te zien op 10 november en 9 februari. De voorstelling begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 7 euro. Tickets zijn te reserveren bij Eddie Veen (0591-353293) en Ben Muller (0591-354125 of 0654948687) Mailen kan ook: info@toneelgroepemmercompas.nl