Broers vol vertrouwen naar WK in Carrara in Italië

BARNFLAIR - Jayden en Jimmy Schreve vertrekken zaterdag met hun ouders en broertje met de auto naar Italië.

door Paul Abrahams

De twee broers uit Barnflair onder de rook van Ter Apel doen van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november in Carrara mee aan het wereldkampioenschap K1 en Muay Thai. In opmaat naar het toernooi wordt met de familie een paar dagen vakantie gevierd aan het Gardameer en ook wordt een bezoek aan Pisa gebracht.

Het wereldkampioenschap - het sportfestijn wordt wederom in Carrara georganiseerd - is vorig jaar succesvol verlopen. Wat heet! Jayden en Jimmy sleepten in beide onderdelen de mondiale titel in de wacht. Een puike prestatie!

Jayden (11 jaar) doet volgende week mee aan de categorie 10 en 11 jaar onder 35 kilogram en Jimmy (13 jaar) komt in actie in de categorie 12 en 13 jaar onder 45 kilogram. In de afgelopen maanden is keihard getraind door de twee knapen. Vier keer in de week in Emmen en één keer in de week bij Team Solo in Rotterdam.

Wat betreft de tegenstanders is nog niets bekend. De poule indeling wordt binnenkort bekend gemaakt, maar het maakt Jayden en Jimmy niet uit tegen wie ze moeten vechten. Ze gaan hun uiterste best doen om de wereldtitel te prolongeren.