Wisseling van de wacht in Zaal 12 in Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - Henk en Harma Schokkenbroek dragen per 1 november het stokje van Zaal 12 in Vlagtwedde over aan René en Bianca Keijzer.

dioor Cindy Houwen

Allen zijn het erover eens: Zaal 12 is belangrijk voor de gemeenschap.

Zes jaar geleden kwamen Henk en Harma als uitbaters op Zaal 12. "Nu is het tijd voor iets anders, een nieuwe uitdaging. We hebben vanaf het begin de zaak langzaam maar zeker met veel plezier opgebouwd. Met onder meer muziek, markten en braderieën. De eerste drie jaar hadden we elke maand muziek. Er worden ook veel vergaderingen gehouden, waaronder van de gemeente."

Henk en Harma kijken terug op een flink aantal hoogtepunten. "Het optreden van Jannes en Dennie Christiaan bijvoorbeeld, die hebben hier gestaan. Maar uiteraard ook de Week der Besten met veel bijzondere recordpogingen."

Het is tijdens de afgelopen Week der Besten dat René en Bianca hoorden dat Henk en Harma wilden stoppen met Zaal 12. "Toen zijn we gaan bellen om te informeren wat onze kansen waren. Het pand hoort niet dicht te gaan. Het zorgt voor reuring, is belangrijk voor de gemeenschap en onze hart ligt bij de entertainment", vertelt Bianca.

De in Bourtange woonachtige nieuwe uitbaters zijn al vijftien jaar ondernemer. Ze zijn onder meer actief in de beveiliging en Bianca is ook penningmeester van Kunstenschool Z.G. in Stadskanaal.

René en Bianca Keijzer zijn blij dat ze de zaak kunnen voortzetten. "De basis is prima, de agenda is goed gevuld. We handhaven de naam Zaal 12 en we nemen ook de website en Facebookpagina over."

Voor Henk en Harma breekt een ander leven aan. Harma werkte al in de zorg en dit blijft ze doen. "En ik ga terug naar mijn oude vak als internationaal chauffeur per 1 november", vertelt Henk. "We hebben veel vertrouwen in René en Bianca. Zaal 12 laten we in goede handen achter."

Op zondag 28 oktober nemen Henk en Harma afscheid als uitbaters van Zaal 12. Van 17.00 uur tot 19.00 uur staat een hapje en drankje klaar en kunnen nog even oude herinneringen worden opgehaald.