Manuel Claasen houdt voordracht over Bredero in Streekhistorisch Centrum

STADSKANAAL - Op zondagmiddag 28 oktober houdt Manuel Claasen uit Gasselte een ‘theatrale’ voordracht over Gerbrand Adriaenszoon Bredero, de 17e-eeuwse dichter en toneelschrijver die 400 jaar geleden is overleden.

De jong gestorven Bredero (hij werd slechts 33 jaar) is bij het grote publiek vooral bekend door zijn kluchtspelen, zoals de Klucht van de Koe en de Klucht van de Molenaar. Velen kennen ook nog wel zijn grotere, tragikomische spelen zoals Moortje en De Spaanse Brabander. Minder bekend zijn Bredero's vele gedichten, waarvan een aantal tot de mooiste in onze taal behoren.

Manuel Claasen tracht in zijn voordracht-in-toneelvorm een beeld te geven van Bredero's persoon in vele facetten.

Manuel Claasen (Oostzaan 1939) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, (kunst-) geschiedenis en theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1994 tot 1999 volgde hij de opleiding tekenen, schilderen en grafiek aan de Gerrit Rietveld Kunstacademie in Amsterdam. Gedurende een aantal jaren leidde hij in Amsterdam de toneelgroep ‘De Collectie’. Hij was tot 1998 docent Nederlands aan het HAVO en VWO.

Hij woont en werkt in Gasselte. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar houdt hij zich bezig met schrijven, musiceren (diverse blokfluiten) en het van tijd tot tijd houden van lezingen en/of voordrachten.

De lezing begint om 14.30 uur. Een toegangskaartje kost vier euro, donateurs van het SHC betalen 2,50 euro.

Voor meer informatie en reserveren: 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl