Hermitage Kwartet speelt in Onder de Linden

VALTHERMOND - Het Hermitage Kwartet geeft op zondag 28 oktober een concert met de titel ‘Liefde’ in concertboerderij Onder de Linden in Valthermond. De organisatie van het optreden is in handen van de stichting Klassiek In ‘t Veen.

Het Hermitage Kwartet werd in 2015 opgericht en bestaat uit Floor Le Coultre (viool), Jacobien Rozemond (viool), Francien Schatborn (altviool) en William McLeish (cello). De musici vormen het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival in Groningen. Zij spelen daar de grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Inmiddels geeft het kwartet ook vele andere concerten, waaronder de Hermitage in Amsterdam en het festival van Emmy Verhey.

Het kwartet heeft recentelijk een geheel eigen kamermuziekweekend gegeven. Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beide vervullen een aanvoerderspositie in topensembles, zoals het Amsterdam Sinfonietta en het Radio Philharmonisch Orkest, en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia.

In Valthermond staan het derde strijkkwartet van Robert Schumann, het tweede strijkkwartet van Leoš Janáček en het strijkkwartet van Samuel Barber op het programma.

Het concert begint om 15.00 uur. Meer informatie op www.klassiekintveen.nl of telefonisch via 0591-549393.