Subsidie voor Aalbers

NIEUW-BUINEN - Aalbers ontwikkelde de energiemodule ‘AtechEnergy’ waarmee zowel bestaande als nieuwbouwwoningen energieneutraal en gasloos worden gemaakt. Voor deze innovatie heeft het bedrijf zeven extra medewerkers nodig, wat mogelijk wordt gemaakt door subsidie uit de Bedrijvenregeling Drenthe.

Aalbers ontwikkelde de energiemodule ‘AtechEnergy’ waarmee zowel bestaande als nieuwbouwwoningen energieneutraal en gasloos worden gemaakt. Voor deze innovatie heeft het bedrijf zeven extra medewerkers nodig, wat mogelijk wordt gemaakt door subsidie uit de Bedrijvenregeling Drenthe.

 

Wethouder Nynke Houwing feliciteerde Gert Aalbers persoonlijk met de eerste subsidiebeschikking in Borger-Odoorn. “Bedrijven als Aalbers Installatietechniek zijn heel belangrijk voor onze gemeente en voor Noord-Nederland”, vindt Houwing. “De duurzame vernieuwing is maatschappelijk gezien van grote waarde. Dat het ook nog eens tot zeven extra arbeidsplaatsen leidt is helemaal fantastisch. Wij ondersteunen Gert Aalbers dan ook van harte met een subsidie vanuit de Bedrijvenregeling Drenthe.”

“De module ‘AtechEnergy’ is ontstaan omdat de markt vraagt om duurzaam en gasloos wonen“, vertelt Gert Aalbers. “Wij spelen hiermee in op de energietransitie.

Het AtechEnergy concept is een metalen frame waarop installatiecomponenten zijn samengevoegd. Onder meer een warmtepomp, een PV-omvormer voor zonne-

panelen en ventilatie- en regeltechniek. De module wordt op de zolder van de woning geplaatst. Bijzonder binnen het concept zijn de software en regeltechniek. Die hebben we volledig zelf ontwikkeld. We kunnen hiermee de prestaties van de energiemodule op afstand monitoren en uitlezen, maar ook problemen oplossen. Bovendien krijgen bewoners via de webportal inzicht in hun energieverbruik.”

 

Aalbers Installatietechniek in Nieuw-Buinen houdt zich bezig met elektrotechnische werktuigbouwkundige installaties en ICT-projecten in utiliteits- en woningbouw. Daarnaast heeft het bedrijf veel ervaring in duurzame energieoplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1921 en telt 100 medewerkers.