Nieuw overdekt zwembad in het Pagecentrum in Stadskanaal

STADSKANAAL - De heropening van het nieuwe overdekte zwembad in Stadskanaal werpt haar schaduw vooruit. Het aftellen is begonnen, nog maar een paar dagen wachten.

door Paul Abrahams

Op maandagmiddag 22 oktober om één uur - de eerste dag van de herfstvakantie - kunnen de inwoners van de gemeente Stadskanaal en wijde omgeving en de gasten van het multifunctionele sport- en recreatiecentrum Pagecentrum gebruik maken van het nieuwe overdekte zwembad.

"Het team van lesgevers en toezichthouders staat te popelen om de eerste bezoekers te verwelkomen", verklapt commercieel directeur Edwin Postma. "En terecht. We zijn erg trots op het resultaat van de ingrijpende verbouwing. In de afgelopen maanden is keihard gewerkt en met elkaar is een topprestatie geleverd. Dat willen we nu ook laten zien. Stadskanaal heeft de beschikking over een prachtig nieuw en gemoderniseerd overdekt zwembad met vrolijke kleuren en verschillende akoestische voorzieningen waardoor het goed toeven is. Wat duurzaamheid betreft heeft het nieuwe zwembad onder meer led-verlichting, een goede klimaatbeheersing en energiezuinige installaties. We kunnen zeker weer een kwart eeuw vooruit."

Het verouderde wedstrijdbad en het recreatiebad zijn samengevoegd tot één zwembad met onder meer een 25 meter bad, een warmwaterbad met een oppervlakte van 50 vierkante meter, een peuterbad met attractieve speelelementen en een familieglijbaan.

Het subtropisch zwembad is gesloopt om plaats te maken voor een conferentiezaal. "We krijgen namelijk steeds meer aanvragen voor meerdaagse conferenties, sportevenementen, schoolkampen en trainingsstages", legt Postma uit. "We hebben daarom dringend meer ruimte nodig."

Er is straks nog steeds plek voor iedereen, benadrukt Postma. "Voor de recreant om baantjes te zwemmen, voor kinderen die zwemles krijgen, voor de leden van de zwemclub om te trainen en wedstrijden te zwemmen en uiteraard een attractief bad voor onze parkgasten en inwoners van Stadskanaal en omgeving. Ook de verschillende doelgroepen kunnen bij ons terecht en zijn van harte welkom. Zoals bijvoorbeeld de leden van DWS die lijden aan de spierziekte fybromyalgie in het nieuwe warmwaterbad."

Het overdekte zwembad wordt woensdag 24 oktober om 13.30 uur officieel geopend door sportwethouder Lian Veenstra van de gemeente Stadskanaal. "Dat wordt een echte happening", weet Postma. "Hier zijn de zwemverenigingen ook bij betrokken. De hele week bruist het bovendien van de activiteiten. Zo wordt bijvoorbeeld dinsdag een clinic zeemeermin zwemmen gehouden en donderdag vinden de Adventure Splash Games plaats. Vrijdag staat disco zwemmen op het programma en zaterdag kan worden deelgenomen aan de Whipe-Out Race."

Op maandag 29 oktober gaan de eerste zwemlessen van start. "De belangstelling is overweldigend", glundert Postma. "Eerlijk gezegd waren we meer dan tevreden geweest met zo'n 100 kinderen, maar de teller staat inmiddels al op 150 en nog steeds worden elke dag jongens en meisjes aangemeld."

Lezersactie

Lezers van de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant maken kans om een gezinskaart voor vier personen recreatief zwemmen in de wacht te slepen. Stuur voor vrijdag 20 oktober een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

De drie winnaars van de gezinskaarten krijgen 's avonds via de mail bericht.