Veel belangstelling voor tweede editie Northern Fires Outdoor Food Festival in Stadskanaal

STADSKANAAL - Het besluit om de tweede editie van het Northern Fires Outdoor Food Festival in Stadskanaal twee weken eerder te houden heeft het organisatiecomité geen windeieren gelegd.

Integendeel. Mede door het prachtige weer is het festival op het terrein van camping 't Nije Hof aan de Spoorstraat druk bezocht. Veel inwoners van de Kanaalstreek komen even langs, maar ook inwoners van bijvoorbeeld Sneek en Nunspeet nemen de moeite om op bezoek te komen. 

Vijftien kookteams uit alle delen van het land - van Friesland tot Limburg - zorgen vandaag voor veel sfeer en gezelligheid en het publiek smult van de heerlijke gerechten. Een jaar geleden bleef de teller op acht teams staan. 

"De belangstelling is boven verwachting", meldt woordvoerder Rob Versteegt even na het middaguur. "Als we niet oppassen zijn we straks door de voorraad  Lapland mokken en sporken heen, een combinatie van lepel, mes en vork. Dan moeten we overstappen naar plan B."

Vorig jaar werd een try-out gehouden, dit jaar moest een evenementenvergunning worden aangevraagd. Het comité heeft vergeleken met twaalf maanden flinke stappen gezet. Zo zijn verkeersregelaars ingezet, krijgen deelnemers een festivalbandje om de pols en medewerkers van het Rode Kruis houden een oogje in het zeil.

Binnenkort vindt een evaluatie plaats van de tweede editie van het Northern Fires Outdoor Food Festival. "Het is gezien de reacties van de deelnemers en van het publiek vrijwel zeker dat in oktober volgend jaar weer een Northern Fires Outdoor Food Festival wordt gehouden."

De foto's zijn gemaakt door redacteur Paul Abrahams.