Gratis cursus Digisterker in Bibliotheek Ter Apel

TER APEL - Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt.

Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom biedt Biblionet Groningen de cursus Digisterker aan in de bibliotheek van Ter Apel. Deelnemers leren omgaan met digitale overheidsdiensten.

De cursist leert in de cursus stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente, of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod.

De cursus telt vier bijeenkomsten. Gecertificeerde docenten leggen de verschillende onderwerpen uit en begeleiden de cursisten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek.

Op donderdag 1 november is de eerste cursus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Ter Apel. Om aan deze cursus deel te nemen, is het handig om te weten hoe je computer en het internet werken. Is dit nog lastig, dan kun je beter eerst de cursus Klik & Tik volgen. Beide cursussen (Klik & Tik en Digisterker) zijn gratis toegankelijk. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek te zijn om mee te kunnen doen.

Aanmelden kan via de website www.biblionetgroningen.nl/digisterker