Marokko en Japan komen korfballen in sporthal de Spont in Stadskanaal

STADSKANAAL - Het definitieve deelnemersveld van de achttiende editie van het internationale Bionic Technology zaalkorfbaltoernooi is bekend. Dat meldt Atte van Haastrecht van Stadskanaal '74. 

door Paul Abrahams

"Op de lijst staan tien namen",  vervolgt de inwoner van Jipsingboertange. "Dat zijn de nationale teams van Japan, Marokko, Zweden en Griekenland. Daarnaast komen de clubteams Vacarisses (Catalonië), La Plata (Argentinië), TuS Wessseling (Duitsland), Tornadoes (Engeland), V.S.D. Dunakeszi (Hongarije) en KV Stadskanaal'74 (Nederland) in actie."

Om uiteenlopende redenen hebben Ierland en India zich afgemeld voor het toernooi, maar desalniettemin is Van Haastrecht in zijn nopjes met de teams die zich wel hebben ingeschreven. "We hebben teams uit maar liefst vier werelddelen en zowel Marokko als de teams uit Catalonië en Hongarije debuteren in Stadskanaal. Hartstikke mooi!"

De teams worden verdeeld over twee poules. De eerste wedstrijd in sporthal De Spont begint vrijdagavond 9 november. Het  programma wordt zaterdag 10 november tot laat in de avond voortgezet. Op zondag 11 november vinden onder (veel) meer de interlands tussen Griekenland en Japan en Zweden tegen Marokko plaats.