Northern Fires Outdoor Food Festival gaat op herhaling

STADSKANAAL - Op zondag 14 oktober wordt op het terrein van camping 't Nije Hof aan de Spoorstraat in Stadskanaal het Northern Fires Outdoor Food Festival gehouden.

"Het evenement vindt voor de tweede keer plaats", vertelt Rob Versteegt. De beheerder van de camping is samen met Christian Boomker uit Veendam de aanjager van het culinaire evenement. Rob en Christian delen een gezamenlijke hobby: koken op vuur in de buitenlucht. Ze zijn ook lid van een Facebook barbecue werkgroep. Veel leden doen mee aan kookwedstrijden in alle regio's van het land.

In vergelijking tot vorig jaar staat het Northern Fires Outdoor Food Festival twee weken eerder op de kalender. "Eind oktober wordt in Lunteren ook een festival georganiseerd. We willen beslist niet in dezelfde vijver vissen. Bovendien hopen we dat medio oktober het weer nog goed is. Vorig jaar hebben we helaas veel regen gehad. Toen moesten we noodgedwongen het doorweekte grasveld inruilen voor de straat. Maar daar was het ook heel gezellig hoor."

De try-out vorig jaar is druk bezocht, vervolgt Rob. "En we hebben veel complimenten gekregen van de bezoekers en van de deelnemers. Daarom is een tijdje geleden besloten om te starten met de voorbereidingen voor de tweede editie. Inmiddels is een melding van een evenement niet meer voldoende en daarom is ook een evenementenvergunning aangevraagd."

Tientallen enthousiaste gedreven buitenkokers tonen tijdens het Northern Fires Outdoor Food Festival hun vaardigheden en maken van 11.00 tot 16.00 uur de heerlijkste gerechten. Natuurlijk kan geproefd worden. "Het evenement is gratis toegankelijk, maar voor vier euro kunnen de bezoekers een zogeheten spork kopen - een combinatie van lepel, mes en vork - en een Lapland mok", legt Rob uit. "Daarnaast vinden uiteenlopende activiteiten plaats. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf broodjes bakken."

U wilt meer informatie over het Northern Fires Outdoor Food Festival in Stadskanaal? Stuur dan een mail naar robversteegt75@gmail.com