Week tegen de eenzaamheid: wethouder Houwing gaat de straat op

BORGER - Wethouder Nynke Houwing sluit woensdag 3 oktoberaan bij de straatinterviews die welzijnsorganisatie Andes houdt tijdens de Week tegen de Eenzaamheid tot en met zaterdag 6 oktober.

‘Kom erbij!’ is de oproep aan de inwoners die zich eenzaam voelen en een gemis van verbondenheid met anderen ervaren. Om deze oproep kracht bij te zetten, gaat wethouder Houwing persoonlijk in gesprek met inwoners: “Het is vaak een klein gebaar, maar het kan zo’n groot verschil maken. Een beetje aandacht, een kort gesprekje, iemand laten merken dat je niet alleen bent. Met deze actie willen we laten zien dat iedereen iets kan bijdragen aan de gevoelens van eenzaamheid bij de mensen om ons heen.”

Binnen de gemeente Borger-Odoorn is er aandacht voor eenzaamheid. Door met inwoners in gesprek te gaan willen we het begrip eenzaamheid een persoonlijk verhaal geven. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Van 1 tot en met 5 oktober houdt welzijnsorganisatie Andes straatinterviews bij onder andere supermarkten, dorpshuizen en verenigingen in Borger, Valthemond en 2e Exloërmond. Ontmoeten is de eerste stap! Meer informatie is te vinden op de facebookpagina Welzijnsorganisatie Andes en de website www.andesborgerodoorn.nl/.