Topprestaties majorettes Amicitia

MUSSELKANAAL - De majorettes van de muziekvereniging Amicitia hebben zaterdag meegedaan aan een majorette en twirl wedstrijd, georganiseerd door de MGD, in Borger. In sporthal de Koel hebben de meiden uit Musselkanaal hun beste beentje voor gezet. Op deze dag werden ruim 120 optredens beoordeeld door de jury. Amicitia bleek zeer succesvol te zijn. Vele medailles werden gewonnen. Anouk Wind werd door de jury op deze wedstrijddag verkozen tot Star of the day.

Goud werd gewonnen door de solisten Iris de Vries, Lisette Hemmen, Anouk Hofkamp, Yvette Venema, Anouk Wind en Marit Alons. Bij de duo’s werd goud gewonnen door Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp, Charissa Braak en Delaya Kuiper en Lauré Brinks en Karen Luis. Ook werd het team eerste en ontving hiervoor een beker.

Zilver was er voor de solisten Vera Brinks, Yvette Venema, Lauré Brinks en Kaiyle Bunk. Bij de duo’s was er zilver voor Sophie en Vera Brinks, Mariët Ottens en Iris de Vries, Elena Kiel en Lincy Rabbers en Josephine Bouwens en Nina Edzers.

Brons werd uitgedeeld aan solist Sophie Brinks en aan het duo Wendy van der Vlag en Marit Alons.

Door de geweldige prestatie van afgelopen zaterdag zijn er 24 optredens van Amicitia geplaatst voor het Noord Nederlands Kampioenschap. Deze kampioenschappen worden 27 oktober gehouden in de Koel in Borger.