Kom erbij in de bibliotheek

STADSKANAAL - Van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober is het weer Kinderboekenweek.

Dit jaar staan kinderboeken over vriendschappen centraal waarbij het motto is: Kom erbij! Het belooft een week met veel vrienden en vriendinnen te worden. Ook in de bibliotheken in de gemeente Stadskanaal en Veendam zijn er volop activiteiten. BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in kinderboeken. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee.

Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen. De bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Veendam organiseren verschillende activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Een overzicht van alle feestelijkheden tijdens de Kinderboekenweek staat op de website www.biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek .

Voorleesvoorstelling

Ook zo’n zin in een dikke knuffel? Dorus in elk geval wel. En dus gaat hij op zoek naar de allerfijnste berenknuffel. Kom kijken en luisteren naar de voorleesvoorstelling van Wapperkids. Ze lezen voor uit het boek ‘Geef me een knuffel’ van David Melling. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De voorstelling is zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 11.45 uur in Bibliotheek Stadskanaal en van 14.00 tot 14.45 uur in Bibliotheek Veendam. Woensdag 10 oktober van 13.30 tot 14.15 uur in Bibliotheek Onstwedde en van 15.30 tot 16.15 uur in Bibliotheek Musselkanaal

Vriendschapsmiddagen

Armbandjes maken, sokpoppen versieren, dansen met boeken of meedoen aan een vriendschapsquiz. Kom tijdens de Kinderboekenweek met je beste vriend(in) naar de vriendschapsmiddag en doe mee met de activiteiten van die middag. Deelname aan deze vrije inloopmiddagen is gratis. De inloopmiddag is woensdag 3 oktober van 14 tot 16.30 uur in de bibliotheken Stadskanaal, Veendam en Onstwedde, vrijdag 5 oktober van 14 tot 16.30 uur in bibliotheek Musselkanaal en woensdag 10 oktober van 14 tot 16.30 uur in bibliotheek Stadskanaal en Veendam.

Slaapfeest

Deze Kinderboekenweek kun in Bibliotheek Veendam deelgenomen worden aan een feestje. Kom vrijdag 12 oktober met je beste vriend of vriendin slapen in de bibliotheek. Samen met Mijnnnn! kamer organiseert de bibliotheek dit slaapfeestje voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Belangstelling? Stuur vóór 1 oktober een mail naar veendam@biblionetgroningen.nl en ontvang de voorwaarden voor dit bijzonder feestje.