Campagne afval scheiden

STADSKANAAL - Wethouder Borgesius gaf hiervoor donderdag 27 september de aftrap door de prijs voor de beste kindertip van Stadskanaal over afval scheiden uit te reiken aan Romy van der Veer. Ook reikte de wethouder het eerste groente- en fruit (GF) afvalbakje uit. Het afvalbakje is gemaakt van plastic afval dat eerder door inwoners gescheiden is. Wethouder Goedhart Borgesius over de kindertip: “Romy benadrukt het scheiden van afval op een hele positieve manier. Als we samen met de inwoners op deze manier met afval bezig gaan dan kunnen we meer afval scheiden. Afval is dan een waardevolle grondstof waar nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.”

Afval scheiden?

De inzet vanuit de landelijke politiek is meer afval scheiden en minder restafval in 2020. Ook de gemeente Stadskanaal vindt dit belangrijk. Daarom kunnen inwoners bijvoorbeeld al jaren gebruik maken van glas- en textielbakken, oud papier en karton wordt huis-aan-huis ingezameld en plastic verpakkingen, metaalverpakkingen en drankpakken wordt in speciale zakken huis-aan-huis ingezameld. Maar het kan nog beter. Daarom startte 1 oktober de campagne Afval scheiden? Goed bezig! De doelen van de gemeente Stadskanaal zijn: van 56% scheiden naar 75 % scheiden van huishoudelijk afval in 2020 en van 168 kilo naar 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020

Iieder huishouden in de gemeente Stadskanaal krijgt een GF-afvalbakje thuisbezorgd. Leuk detail: Het bakje is gemaakt van plastic afval dat ook door inwoners is gescheiden. Naast het GF-bakje ontvangen ze een tegoedbon om eenmaal gratis afval aan te bieden bij het afvalbrengstation en informatie over het scheiden van afval.

Romy van der Veer heeft meegedaan aan een middag over duurzaamheid in de bibliotheek Stadskanaal. Voor de beste kindertip over afval scheiden stelt de Koninklijke Bibliotheek een landelijk prijs beschikbaar. De gemeente Stadskanaal vond dit een dermate leuk initiatief die helemaal aansluit bij de campagne Afval scheiden? Goed bezig!

Daarom is besloten om voor de beste kindertip uit Stadskanaal ook een prijs uit te reiken. Romy had de beste tip en zij ontving de prijs uit handen van wethouder Goedhart Borgesius.