Aa en Hunze bestaat 20 jaar en gaat naar ‘buiten’

GIETEN - Alle medewerkers van de gemeente Aa en Hunze gaan maandag 1 oktober de dorpen in. In groepen gaan zij naar verschillende dorpen om meer te horen en leren over het dorp. De ervaringen van alle dorpsbezoeken delen zij met elkaar tijdens het afsluitende ‘Festival van Nu en Dan’ in de Schaapskooi in Balloo.

Aanleiding en doel

Het verbinden van binnen en buiten, op andere manieren (samen)werken en het 20-jarig bestaan van de gemeente worden samengebracht in een bijeenkomst waaraan alle medewerkers en het college deelnemen. Een bijeenkomst bedoeld om met en van elkaar te leren, om de gemeente (nog) beter te leren kennen, om de verbinding tussen binnen en buiten te versterken en om vooruit te kijken naar de volgende 20 jaar Aa en Hunze.

Naar buiten

Medewerkers en het college bezoeken ‘s ochtends in groepen dorpen en kernen in de gemeente Aa en Hunze. Daarbij worden zij begeleid door een inwoner die hen laat zien waar het dorp trots op is en die hen meeneemt naar bijzondere plekjes in het dorp. ’s Middags presenteren de medewerkers wat zij hebben gezien en beleefd aan alle collega’s tijdens het afsluitende Festival van Nu en Dan.

Door de gemeente (nog) beter te leren kennen, weten medewerkers nóg beter waarvoor ze hun werk doen: om de gemeente Aa en Hunze mooi te houden en elke dag een beetje mooier te maken!