Eigen fruit persen in Smeerling

SMEERLING - Het is zaterdag 6 oktober fruit-pers-dag in het Groningse Smeerling. De oogst is binnen. Kom met je geplukte fruit langs bij de mobiele sappers die de hele dag bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in het gelijknamige Smeerling staat.

Rijp fruit

Heb je fruitbomen in de tuin staan en zijn je appels en peren (binnenkort) rijp, bewaar het fruit dan. Want zaterdag 6 oktober staan ‘de Sappers’ uit Voorst met hun mobiele sappers voor je klaar. In samenwerking met Natuurmonumenten en Stichting de Appelhof maken ze er een gezellige en vooral lekkere dag van.

Koel bewaren

Bewaar je fruit op een koele, donkere plek of oogst het kort van tevoren. Op de fruit pers dag neem je je fruit mee. Dat wordt gewassen, gesneden en voor je geperst. Na kort pasteuriseren wordt het sap verpakt in een handige sap tap. Zo blijft het minstens een jaar houdbaar.

Kosten en aanmelden

Meedoen kan door je aan te melden bij Jeroen Kuipers van Natuurmonumenten T: 0599 – 313243 of 06 10920050. Ook voor vragen kunt u bij hem terecht. Aanmelden kan ook via: www.desappers.nl/events/event/persdag-in-smeerling/. Kosten: 5,00 euro per 5 liter.