Groningse band VanderLinde in VanSlag

BORGER - VanderLinde is een Nederlandse rockband uit Groningen. De eerste jaren speelde de groep vooral hardrock en rock, later evolueerde de band richting countryrock en pop. Inspiratiebronnen zijn Crowded House en Jason Mraz. In de rest van Nederland wellicht iets minder bekend dan de twee eerstgenoemden, maar Arjan van der Linde is boven de rivieren en met name in Duitsland een befaamde topact. Vrijdag 5 oktober staat Vanderlinde in Cultuurpodium VanSlag in Borger.

Arjan VanderLinde, naamgever, zingt, schrijft de songs en speelt bas/gitaar. Hij omringt zich met excellente muzikanten, en samenbrengen ze de songs tot leven. Die andere muzikanten zijn Wietze Koning (gitaar), Bart Sweetman (gitaar en zang), Christof Bauwens (Resonator, Lapsteel en zang) en Mark Eshuis (drums).

Arjan van der Linde wordt veel gevraagd op de grotere podia bij de oosterburen en toerde enige jaren geleden door Europa in de band van Fish, oud-zanger van Marillion. Het optreden in VanSlag begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.