Oktobermaand Kindermaand in teken vriendschap

GIETEN - Er vinden zaterdag 6 oktober in Gieten diverse activiteiten plaats in het kader van Oktobermaand Kindermaand. Er zijn workshops, een voorleesontbijt en voorstellingen voor kinderen en hun ouders. Alle activiteiten staan in het teken van ‘vriendschap’, het thema van de Kinderboekenweek.

De activiteiten starten zaterdag 6 oktober om 9.00 uur met een voorleesontbijt in Hotel Braams. Tijdens het ontbijt, dat mogelijk gemaakt wordt door Jumbo Abbas, leest Rikkert Schuiling voor. Vervolgens zijn er vanaf 10.00 uur workshops bij bedrijven en verenigingen: bij meubelmakerij Het andere hout kunnen kinderen een kunstwerk timmeren op steigerhout, bij bloemist Van Seijen kunnen ze met herfstmaterialen een bloemstuk maken en bij Via Via knutselen met tweedehands kleding. Ook bij culturele instellingen zijn er workshops: Jeugdtheater Tikotaria en muziekschool de Hondsrug bieden samen een workshop muziektheater aan. Nieuwe deelnemers aan de Oktobermaand Kindermaand zijn O&K en dansschool Out of Control. Verder zijn er in Bibliotheek Gieten en Molen Hazewind creatieve en kunstzinnige workshops. Jongeren van Fenix films maken gedurende de hele dag filmpjes bij alle locaties waar de activiteiten plaatsvinden.

Om 12.00 uur zijn alle kinderen opnieuw welkom in Hotel Braams, samen met hun ouders. Hier spelen de kinderen die de workshop muziektheater hebben gevolgd een voorstelling. Een verdere uitleg over de activiteiten staat in het boekje Oktobermaand Kindermaand, dat alle basisschoolkinderen op school ontvangen hebben. Wethouder Co Lambert bracht de boekjes met paard en wagen naar de drie basisscholen in Gieten. Deze ludieke actie sluit aan bij de duurzaamheidsprijs die de werkgroep Oktobermaand Kindermaand Gieten won in 2017. Ook de actiedag staat in het teken van duurzaamheid: er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en kinderen en hun ouders wordt gevraagd om, indien mogelijk, op de fiets naar alle activiteiten te komen.

De informatieboekjes over Oktobermaand Kindermaand zijn te krijgen in het gemeentehuis en Bibliotheek Gieten. In het boekje staat ook op welke manier aangemeld kan worden voor de activiteiten. Alle activiteiten zijn op social media te volgen via @gietenoktober.