Jubileumconcert Christelijk Mannenkoor Stadskanaal in Theater Geert Teis

STADSKANAAL - Het jubileumconcert van het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal onder leiding van dirigent Harold Kooij werpt zijn schaduw vooruit.

door Paul Abrahams

Op zaterdag 13 oktober is de theaterzaal van Geert Teis voor het mannenkoor gereserveerd dat dan zijn tachtigste verjaardag viert.

"Tachtig jaar is niet echt een officieel jubileum", vertelt Roelof Grooten. Hij neemt de werkzaamheden als perschef voor zijn rekening. "Maar hoe ouder je wordt, hoe leuker het is om een feestje te organiseren."

"Vijf jaar geleden hebben we een jubileumconcert gegeven in de Poststraatkerk", vult vice-voorzitter Seine Potgieter aan. "Vorig jaar stonden we samen met het Christelijk Mannenkoor Albatros op het podium in een bijna uitverkocht Geert Teis. We hebben besloten om de verjaardag te vieren in het theater en niet in een kerkgebouw. We verwachten dat de drempel wat lager is en dat meer inwoners uit de wijde regio een kaartje gaan kopen."

In de afgelopen maanden is door de muziekcommissie en de dirigent hard gewerkt aan de samenstelling van het programma. "Geestelijk en feestelijk", benadrukken Grooten en Potgieter. "Muzikale medewerking wordt verleend door organist Ronald Knol, violist Adriaan Stoet en sopraan Clara de Vries. Ze zijn door de wol geverfd en werken nauw samen onze dirigent. Het wordt op voorhand een fantastisch concert. We hebben er heel veel zin in."

Op de ledenlijst van het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal staan zo'n zestig namen. Met name in het najaar vinden veel optredens plaats. Zo komt de jubilaris in de maanden oktober, november en december in actie in onder meer Stadskanaal, Onstwedde, Dalen en Emmen.

Roel Hilverts is al 36 jaar lid van het bekende mannenkoor. "Ik ben nagenoeg elke dinsdagavond aanwezig tijdens de repetitie in De Rank", vertelt de 89-jarige inwoner van Stadskanaal. "Ik kijk er altijd naar uit. Het is een homogene groep, de discipline is goed en het is elke dinsdagavond volle bak. En zeker niet onbelangrijk: met elkaar prachtige liederen zingen geeft een goed gevoel."

Het jubileumconcert van het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal op zaterdag 13 oktober begint om 20.00 uur. Een toegangskaartje kost 15 euro. Tickets zijn te koop bij Theater Geert Teis.

Vrijkaarten

Lezers van de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant maken kans om een setje van twee vrijkaarten in de wacht te slepen. Stuur voor vrijdag 28 september een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl