Van Beilen Makelaars en Geld in Huis timmeren samen vijf jaar aan de weg in de Kanaalstreek

STADSKANAAL - Het is maandag 1 oktober precies vijf jaar geleden dat Johan van Beilen is gestart met zijn eigen makelaarskantoor in zijn woonplaats Stadskanaal.

door Paul Abrahams

hij is sinds 1996 beëdigd als NVM makelaar - stond op de loonlijst van achtereenvolgens de makelaarskantoren Eikelaar in Gieten, Lamberink in Assen, Duit in Hoogezand en Smit & De Jong in Stadskanaal.

De stap om tijdens de crisis in de makelaardij een eigen kantoor te beginnen was gedurfd, maar uiteindelijk is het allemaal toch goed gekomen. "Ik ben destijds begonnen met een lege portefeuille", blikt Johan terug. "Ik had alleen wat bouwkavels van de gemeente Stadskanaal in de aanbieding. Maar daarna is het snel gegaan. Het aantal medewerkers is uitgebreid met mijn echtgenote Jacqueline en Gea Luth die de afdeling binnendienst runnen en we hebben vorig jaar - mede door de lage rente, de aantrekkende economie en de persoonlijke werkwijze - negentig woningen verkocht. En de rek is er nog niet uit. De verwachting is dat de teller dit jaar op zo'n honderd verkochte woningen blijft steken. Er is nog steeds veel vraag naar koopwoningen."

In het jaar dat het eerste lustrum wordt gevierd - "we hebben onszelf een cadeautje gegeven door de gevel van het pand aan de Beneluxlaan een flinke opknapbeurt te geven" - mag Johan van Beilen zich één van de grootste makelaar van de gemeente Stadskanaal noemen. "Het is natuurlijk mooi dat we zoveel huizen in de portefeuille hebben, maar wat ik eerlijk gezegd veel belangrijker vind is dat onze klanten voor meer dan honderd procent tevreden zijn. Niet alleen de opdrachtgevers, maar ook de kopers van de woningen. Dat zijn namelijk onze toekomstige opdrachtgevers. We nemen alle tijd voor onze klanten en dat wordt gewaardeerd. Ik blijf het telkens herhalen: vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard. Tevreden klanten zijn de ambassadeurs van Van Beilen Makelaars."

In het kantoor aan de Beneluxlaan is sinds 2013 ook het onafhankelijke hypotheekadviesbureau Geld in Huis van Guus Ronde gevestigd. Ook hij woont in Stadskanaal. Net als Johan een bekend gezicht in de wijde regio.

"Johan en ik waren jaren geleden collega's in Hoogezand", verklapt Guus. "Ik heb toen tegen Johan gezegd: ooit gaan we iets samen doen. En kijk: sinds vijf jaar zitten we onder één dak in Stadskanaal en die samenwerking verloopt werkelijk uitstekend. Mede door de korte lijnen. De bureau's van Van Beilen Makelaars en Geld in Huis zijn maar een paar meter van elkaar geplaatst."

"Als onafhankelijk adviseur bieden we begeleiding naar een financieel gezonde toekomst", vervolgt Guus. "Dan moet je denken aan hypotheken, verzekeringen, spaar- en betaalrekeningen, financieringen en lijfrentes. Wij signaleren, adviseren en bieden klanten de meest optimale oplossingen die passend zijn bij de levenswensen. Voor nu én in de toekomst."

Op zaterdag 6 oktober wordt de zogeheten Open Huizen Dag gehouden. "We gebruiken de Open Huizen Dag als een kapstok, om het eerste lustrum van Van Beilen Makelaars flink in de schijnwerpers te zetten", glundert Johan. "We pakken dan ook flink uit en alle opdrachtgevers mogen deze keer kosteloos meedoen. Daarnaast plaatsen we onder meer twee advertentiepagina's in de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant van woensdag 3 oktober om het gevarieerde aanbod in de etalage te zetten."