Nick Roelfsema uit Musselkanaal wint Molenaar NSF100 Cup

MUSSELKANAAL - Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kampioensbeker van de Molenaar NSF100 Cup als de Rookie Cup voor snelste nieuwkomer in ontvangst mogen nemen.

Nadat zijn enige concurrent voor de titel, Damian Boessenkool, zich geblesseerd voor de race afmeldde was de 12-jarige coureur uit Musselkanaal voor aanvang van de races al zeker van de titel. Een geweldige prestatie van het jonge talent om in zijn eerste jaar meteen kampioen te worden.

Aansluitend op de uitreiking van de dagprijzen volgde de huldiging van de kampioen van het NK Junior Moto Racing. Roelfsema kreeg eerst nog de grote Rookie Cup uitgereikt. Hij kreeg de grote beker voor de snelste nieuwkomer uit handen van Rookie kampioen 2017, Kas Beekmans. Vervolgens werden de kampioensbekers uitgereikt. Alsof dat nog niet alles was kreeg Roelfsema traditioneel de bijbehorende prijzen voor snelste Rookie en NSF-kampioen: een action cam en een Honda aggregaat.

Rijderscoach Leon Bovee kijkt tevreden terug op het seizoen. "Nick liet bij de trainingen voorafgaand aan het seizoen al zien dat hij er klaar voor was. Dat bleek wel tijdens de openingsrace in Assen, die hij overtuigend wist te winnen. Hij leert snel en pakt alle aanwijzingen meteen goed op."