Carla Scheepstra uit Valthermond schrijft 'Doodgewoon'

VALTHERMOND - 'Doodgewoon'. Zo heet het Young Adult boek van Carla Scheepstra (1991) uit Valthermond dat 29 september wordt gelanceerd in schouwburg Het Park in Hoorn.

'Doodgewoon' is haar vierde boek, maar haar eerste Young Adult boek.

Wat gebeurt er als je overlijdt? Ga je naar een zalig rijk of word je wakker op een koud en kil kerkhof met zombies die zich liever opgestanen noemen? Op een plek waar de dood, die een hein wordt genoemd, een oogje in het zeil houdt en problemen oplost. De hein wordt zorgvuldig gekozen door de opgestanen en krijgt de titel grafmeester.

Destiel is een zeventienjarige jongen die volop van het leven geniet. De laatste dagen gebeuren er vreemde dingen in zijn leven en hij denkt zelfs dat hij een zombie ziet. Wat hij niet weet, is dat hij een gen heeft dat essentieel is om een Hein te worden. Zonder dat hij dit merkt, ondergaat hij een transformatie en wordt hij overvallen door vreemde pijnklachten.

Wanneer hij bij een begraafplaats valt met zijn fiets, maakt hij kennis met de opgestane Ramon. Hierdoor gaat er een nieuwe wereld open en leert hij een kant van zichzelf kennen die hij liever niet had ontmoet.

Ramon heeft een missie en kan Destiel goed gebruiken, maar Destiel wil alles zo snel mogelijk vergeten…

Wie zegt dat de dood het einde is?