Wethouders Brongers en Huizing markeren ontsluiting met ‘World Wide Web’

VLEDDERHUIZEN - Op woensdag 12 september is een nieuwe fase bereikt in de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde.

De glasvezelkabel is dan op de plaats waar deze moet zijn. Met het maken van een glasvezel las bij het hoofdverdeelstation in Vledderhuizen vieren wethouders Goziena Brongers van Stadskanaal en Bart Huizing van Westerwolde de ontsluiting met het ‘World Wide Web’.

Op 12 september is de verbinding beschikbaar tussen de telefooncentrale Stadskanaal en het hoofdverdeelstation, het hart van het netwerk.

Vanaf vrijdag 14 september gaan de serviceproviders in het hoofdverdeelstation apparatuur installeren en testen. Vanaf 8 oktober worden de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen bewoners gebruik maken van de door hen gewenste diensten. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2019 alle aangemelde adressen zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten krijgen inwoners uitleg over het bouwproces en de installatie van glasvezel. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 20 september om 19.00 uur in Summertime in Mussel, dinsdag 2 oktober om 19.00 uur in de Drijscheer in Alteveer, woensdag 10 oktober om 19.00 uur in het Boschhuis in Ter Apel en op woensdag 31 oktober om 19.00 uur in Het Oude Wapen in Blijham.