Workshop 'Uiterlijke verzorging bij kanker' in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal

STADSKANAAL - De verschillende behandelingen tegen kanker, zoals chemotherapie en radiotherapie, kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen zoals haaruitval, huidproblemen en littekens.

Hoe verzorg je in zo’n situatie je uiterlijk, zodat je er voor je gevoel beter uitziet en je je beter voelt?

Hierover krijgen deelnemers tips en adviezen in de gratis workshop ‘Uiterlijke verzorging bij kanker’. De workshop vindt plaats op 19 september in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. De organisatoren van de workshop, Treant Zorggroep en de stichting Look Good Feel Better, willen hiermee patiënten met kanker een steuntje in de rug geven.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging en make-up. Ook kunnen deelnemers experimenteren met hoofdbedekking, zoals pruiken en sjaals. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen over het veranderende uiterlijk.

De workshop vindt plaats op woensdag 19 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Zwartsenbergzaal in het Refaja. Aanmelden kan via e-mail: oncologieconsulenten@treant.nl of bel 0599-654529. Deelname is gratis.

De workshop is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Roparun.