Win vrijkaarten voor optreden Kensington in Emmer-Compascuum

EMMER-COMPASCUUM - Stichting Artiestengala Emmer-Compascuum bestaat tien jaar en die mijlpaal wordt uiteraard gevierd. De komst van de band Kensington zorgt voor extra vreugde.

door Kristian Elders

Voorzitter Harm van Oosten is met recht trots op de komst van de populaire band naar sportpark de Runde van de plaatselijke voetbaltrots CEC. De tiende editie van het Artiestengala is op zaterdag 29 september vanaf 15.00 uur op het trainingsveld van de Compas Erfscheidenveen Combinatie, maar daarover verderop in dit artikel meer.

Maak eerst kennis met Van Oosten, Willie Bergman en Dries Santing. In het kantoor van Startup Events - dat is het bedrijf van oud-muzikant Santing - praat het drietal bevlogen over het muziekfestival in hun geliefde woonplaats.

De creatieve Bergman (56) hoeft niet zo nodig op de voorgrond en houdt zich graag bezig met de website en het ontwerpen van posters, affiches, flyers en entreekaarten. De ervaren preses Van Oosten (58) is goed geïnformeerd over de bands die naar de Runde komen en Santing helpt de organisatie al vanaf de eerste editie met het vastleggen van de muzikanten. Met zijn bedrijf verzorgt hij de contacten tussen de bands en het Artiestengala.

Het vastleggen van Kensington - niet zomaar de eerste de beste - had volgens de 64-jarige Santing ‘heel wat voeten in aarde’. “Maar het is gelukt. We gingen vol voor Kensington”, zegt Van Oosten. “We hebben het geluk dat deze band kan op 29 september. Af en toe is het ook een kwestie van gunnen”, vult de ervaren Santing aan. “Er gingen wel wat gesprekken aan vooraf om Kensington binnen te halen”, vervolgt de oud-drummer van de bands Shamrock en Black Lake met een knipoog. “Deze band wil natuurlijk dat alles perfect geregeld is.”

Kensington bevindt zich tijdens het Artiestengala in de openlucht in Emmer-Compascuum in een goed gezelschap, want neem alleen al Rilan & The Bombardiers, Indian Askin, Niels Geusebroek en Memphis Maniacs. De bands uit de regio zijn: 70 Mile House, de Rockstieren, Sorry John, Rieder en DVR. “Veel verschillende stijlen en veel variatie”, vertelt Santing. “We zorgen voor twee podiums”, vult Van Oosten aan. Aan het vrijwilligerskorps ligt het niet, want dat bestaat uit ruim honderd trouwe sympathisanten. De elf bestuursleden zijn trots op de vrijwilligers, die niet hoefden na te denken om ook een succes te gaan maken van editie nummer tien. De opbouw van het terrein start op 22 september.

De voorbereiding bestaat uit ‘heel veel werk’ volgens Bergman en Van Oosten, maar de vrijheid om iets moois neer te zetten is fijn volgens het tweetal. Van Oosten kent zijn klassiekers. “Het gaat onderaan de streep allemaal om de cijfers”, zegt hij. “Dit evenement organiseren is gewoon mooi om te doen en het is fijn dat we samen zo’n fijn bestuur vormen.” Uiteraard vindt Santing het ook ‘mooi’, maar het verschil is dat dit werk is voor hem. “Speciaal is het Artiestengala zeker voor mij, want dit is in mijn eigen dorp. Dat is toch net even anders.”

Het terrein aan de Kijlweg kan maximaal 10.000 muziekfans bergen. “We zijn met 5000 bezoekers al dik tevreden”, zegt Van Oosten. Aan de parkeergelegenheid kan het niet liggen, want onder andere boer Bom Wessels hielp de organisatie uit de brand. “Bom is zo vriendelijk geweest om zijn grasland beschikbaar te stellen”, vertelt Bergman.

De Rockstieren trappen het gala om 15.00 uur af op het hoofdpodium. Daarna is het vanaf 16.15 uur op het andere podium de beurt aan Rieder. Kensington speelt vanaf 23.00 uur en de Rockstieren zorgen iets na middernacht voor de finale.

Een ticket voor het Artiestengala kost 45 euro en is te koop via www.ticketpoint en voorverkoopadressen in Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Barger-Oosterveld, Klazienaveen, Ter Apel en Musselkanaal.

Meer informatie over het Artiestengala staat op www.artiestengala.com

Vrijkaarten actie

Tien lezers uit het verspreidingsgebied van de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant maken kans om één gratis toegangskaartje voor het Artiestengala - inclusief het optreden van Kensington - te winnen.

Stuur voor vrijdagavond 14 september uiterlijk 18.00 uur een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Vermeld in ieder geval naam, adres en woonplaats. De tien winnaars van een vrijkaart krijgen 's avonds via de mail bericht.