Kantine voetbalvereniging SJS in Stadskanaal is prachtig verbouwd

STADSKANAAL - De verbouwde kantine van de voetbalvereniging SJS is vanavond officieel weer in gebruik genomen.

door Paul Abrahams

In de afgelopen tien weken is het hart van de zaterdagclub aan de Julianastraat flink onder handen genomen. Vrijwel alle werkzaamheden zijn door eigen leden van de vereniging uitgevoerd.

Werkelijk alles is vernieuwd, vertelt een trotse voorzitter Marc van der Aa. "Van het plafond tot de vloer en van de wanden tot de verlichting. En wat te denken van de bar, het meubilair en een verschoontafel in het toilet. Absolute blikvangers zijn het interactieve televisiescherm en de fotowand, waar de geschiedenis van SJS in beeld is gebracht."

In juni vorig jaar werden tijdens een ledenvergadering de wensen van de leden geïnventariseerd. Hoog op het lijstje stond het vernieuwen van de voetbalkantine. Met name Larissa Prins van het vrouwenteam was een fervent voorstander van een grondige opknapbeurt. Zij mocht daarom samen met voorzitter Van der Aa het lint doorknippen, waarna de nieuwe ruimte kon worden bewonderd onder het genot van een hapje en een drankje.

"De periode van idee lanceren tot opening heeft 448 dagen geduurd", weet Marc van der Aa. "Op 18 juni van dit jaar zijn de werkzaamheden van start gegaan en geheel volgens planning is het project 'pimp de kantine' afgerond. Net op tijd, want zaterdag vindt de Freddie Pranger Memorial plaats en dan wordt het heel erg druk op het sportpark van SJS."

In de komende tijd worden de laatste puntjes op de i gezet. "Dan moet je denken aan bijvoorbeeld het ophangen van kapstokken en het leggen van een inloopmat."