Ribbelmarkering waarschuwt bestuurders op N34 tussen Borger en Gieten

BORGER/GIETEN - De provincie Drenthe brengt ribbelmarkering aan op het midden van de N34. Dat gebeurt tussen Borger en het verkeersplein Gieten, op het stuk waar een inhaalverbod geldt.

De ribbelmarkering waarschuwt bestuurders, zodat ze bijsturen om op hun eigen weghelft te blijven. Tegelijkertijd wordt het gras in de berm gemaaid. Het werk gebeurt van vrijdag 7 september 20.00 uur tot zaterdag 8 september 7.00 uur. De N34 is dan afgesloten tussen de aansluiting N381 en Zuidlaren.

Gedeputeerde Henk Brink: “De provincie brengt de ribbelmarkering aan op het midden van de weg, omdat sommige bestuurders hier terechtkomen doordat ze vermoeid zijn of niet goed opletten. De ribbelmarkering waarschuwt weggebruikers dat ze van hun weghelft raken. De ribbels aan de zijkant van de weg hebben ditzelfde waarschuwende effect.”

In juni stonden camera’s langs de N34 om te onderzoeken of de aangebrachte ribbelmarkering invloed heeft op het inhaalgedrag van weggebruikers. De camera’s stonden tussen Zuidlaren en De Punt en tussen Exloo en Borger. Uit het onderzoek bleek dat de ribbelmarkering op die locatie geen effect heeft op het inhaalgedrag. Met de ribbels die nu geplaatst worden, verwacht de provincie dat bestuurders gewaarschuwd worden als ze op de andere weghelft terecht dreigen te komen als gevolg van afleiding.

Tijdens de werkzaamheden zijn de transferia bij Gieten en Borger bereikbaar voor bussen. Ook blijft het verkeersplein bij Gieten open.