Foppe de Haan en FC Emmen prominent aanwezig bij de Freddie Pranger Memorial in Stadskanaal

STADSKANAAL - Foppe de Haan en spelers van FC Emmen maken zaterdag 1 september bij SJS in Stadskanaal hun opwachting tijdens de zevende editie van de Freddie Pranger Memorial, een toernooi voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Foppe de Haan komt om half vijf de prijzen uitreiken. Hij doet dat mede als oprichter van het Foppe Fonds. Dit fonds, dat de deelname aan sport voor mensen met een beperking stimuleert, ondersteunt het toernooi met een financiële bijdrage.

Vanaf drie uur zijn enkele spelers van de kersverse eredivisionist FC Emmen aanwezig om met spelers op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Ook zullen zij de penalty's gaan nemen in de finale van de keepersbokaal. FC Emmen is ambassadeur geworden van de Freddie Pranger Memorial in het kader van Naoberschap United, een project waarmee de club van betekenis wil zijn op maatschappelijk gebied voor Emmen en omgeving.

De organiserende vereniging SJS heeft met 30 seniorenteams een record aan inschrijvingen met deelnemers uit de noordelijke provincies, maar ook uit Duitsland, België en de provincie Limburg. De Freddie Pranger Memorial is uitgegroeid tot één van de grootste G-voetbaltoernooien in Nederland. Voor de Belgen en Limburgers is het voor de eerste keer dat ze deel nemen. Voor hen is overnachting geregeld. Negentig spelers en begeleiders verblijven een heel weekend in Het Pagedal in Stadskanaal.

Vanaf half tien worden de teams verwelkomd met muziek van Streetband De Klinkers en muziekvereniging Amicitia. Om half elf vindt de openingsceremonie plaats met medewerking van wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal en rond de klok van elf uur worden de volksliederen gespeeld. Daarna wordt een warming-up gehouden door Henk de Haan samen met SJS hoofdtrainer Otto Halmingh. Om kwart over elf beginnen dan de eerste wedstrijden.