Jubileumtoernooi waterpolovereniging ZEPTA in Ter Apel is succesvol verlopen

TER APEL - De vijftigste editie van het internationale ZEPTA waterpolotoernooi is zaterdag en zondag succesvol verlopen. Dat meldt toernooileider Frank Schoenmaker.

"Met 40 damesteams en 96 herenteams, was het toernooi dit jaar zeer goed bezet. Ongeveer 1750 deelnemers werden getrakteerd op een heus spektakel. In totaal werden er 458 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 10 wedstrijdvelden. Dankzij de hulp van vele sponsoren, was het weer mogelijk om één van de grootste waterpolotoernooien ter wereld te organiseren. Bijna 200 vrijwilligers hebben meegeholpen om het toernooi in goede banen te leiden."

In de eredivisie heren poule won debutant Lille Métropole uit Frankrijk van de heren van De Ham uit Wormerveer. In een spannende finale werd de einduitslag 13-4. Bij de dames won Het Ravijn uit Nijverdal van UZSC uit Utrecht, hier werd de einduitslag 7-5.

In deze jubileum editie werd voorafgaand aan het toernooi voor het eerst de ZEPTA Beach Games gehouden. Op de donderdagmiddag namen 10 teams deel aan het Beach Volleybaltoernooi en op de vrijdagmiddag deden 14 teams mee aan het Beach Waterpolotoernooi. Het Beach Waterpolotoernooi werd in samenwerking met de KNZB georganiseerd, om deze nieuwe sport te introduceren in Nederland.

Op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond werden drie feestavonden georganiseerd op het feestterrein. De feesttent was goed gevuld en de bezoekers konden genieten van zanger Erik van Klinken, DJ Kevin Platen en de band SPOT!

Op zondagmorgen om acht uur werden de deelnemers op een ludieke manier getrakteerd op een wake up call door de drummers van De Klabats.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag, ontving de organisatie een fotoboek als cadeau van de vereniging BZC uit Bergambacht. Twee jaren geleden werd de verenigingsvlag van ZEPTA ‘geleend’. Twee jaar lang namen de leden van de vereniging de vlag mee als zij op reis gingen naar het buitenland, meer dan 21 verschillende landen uit 5 continenten werden aangedaan. Hier werd de verenigingsvlag op unieke plekken gefotografeerd voor het fotoboek.